Helyszín

Széchenyi István Egyetem

A Széchenyi István Egyetem a fenntartható fejlődésre és a korszerű technológiákra fókuszálva határozta meg jövőképét, és az e területeken meglévő kompetenciáival – a globális tudás gyarapítása mellett – a térség versenyképességének erősítéséhez is hozzájárul. Az egyetemünk sikereit lehetővé tevő együttműködés, összefogás egyaránt jelen van akadémiai, kutatás-fejlesztési és harmadik missziós tevékenységünkben. Kiemelt feladatunk, hogy az aktuális kihívásokra válaszolni tudó, gyakorlatias és naprakész tudással rendelkező szakembereket képezzünk, hallgatóinknak a munkaerőpiacon keresett, értékes diplomát nyújtsunk. A győri Széchenyi István Egyetem az alkalmazott tudományok művelése mellett nagy hangsúlyt helyez az alapkutatásokra, így oktató-kutató kollegáink nemcsak a ma, de a holnap kritikus kérdéseire is keresik a válaszokat. 


Egyetemünk arra vállalkozott, hogy példaértékű modellként szolgáljon a magyar felsőoktatás palettáján. Ehhez kiváló partnerekre, igazi társakra találtunk: Győr városára, lendületes ipari környezetre, benne a fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő Audi Hungariára és a térség számos, a technológiai fejlődést ugyancsak szem előtt tartó vállalkozására, illetve elkötelezett hallgatóinkra.

Győr gazdasága, térségszervező ereje, valamint a győri egyetem hatása messze túlmutat a város határain. Intézményünk stratégiai célja, hogy az egész térség fejlődésének is szellemi központja legyen, többek közt dróntechnológiai fejlesztéseivel, kutatásaival is ezt a célt szolgálja.

A 2023 Drone Racing World Cup Hungary helyszínét a Széchenyi István Egyetem győri kampuszának szomszédságában, az Aranypart II.-n alakítjuk ki.

A Püspökerdei Holt-Duna partja Győr egyik legszebb szabadidős területe, a hobbi- és sporthorgászatot kedvelők, a kisgyermekes családok, a sportolni és kikapcsolódni vágyók kedvelt célpontja. Az itt megépülő, nemzetközi előírásoknak megfelelően védőhálóval elkerített pálya a drónversenyek biztonságos helyszíneként szolgál. Ide várjuk a verseny résztvevőit, ahol egyszerre érezhetjük a Széchenyi István Egyetem innovatív miliőjét és a varázslatos természeti környezetet.

Verseny helyszínének címe: 9026 Győr, Vásárhelyi Pál utca 26.

Térkép